Dr. Çetin Şentürk, 2000 yılında Ankara Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yükses Lisans ve Doktora derecelerini, sırasıyla 2003 ve 2010 yıllarında, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nden aldı. Lisansüstü çalışmalarını tamamladıktan sonra, akademik kariyerini, İstanbul’da Feza Gürsey Enstitüsü ve Boğaziçi Üniversitesi’nde, yaklaşık iki yıl kadar doktora sonrası araştırmalarda bulunarak sürdürdü. 2012-2013 ve 2013-2014 akademik yıllarında Yeditepe Üniversitesi Fizik Bölümü’nde yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak ders verdi. Daha sonra, bir yıl süreyle Amerika’da University of Massachusetts Amherst Fizik Bölümü’nde misafir araştırmacı olarak çalışmalarda bulundu. Son olarak, 2017 Ocak ayında Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne katılmadan önce, bir buçuk yıl kadar Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü’nde doktora sonrası araştırmacı ve aynı zamanda da yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yaptı.
Doktora: ODTÜ Fizik Bölümü, 2010 Yüksek Lisans: ODTÜ Fizik Bölümü, 2003 Lisans: Ankara Üniversitesi Fizik Mühendisliği, 2000
Kısa Özgeçmiş
5 Şubat 1959 Üsküdar-İstanbul doğumlu olan Nevsan Şengil, ilk (Kavaklıdere İlkokulu) ve ortaokulu (Gazi Osman Paşa Ortaokulu) Ankara’da, liseyi (Deniz Lisesi) İstanbul’da tamamlamıştır. 1980 yılında Deniz Harp Okulu’ndan Kontrol Sistemleri Lisans diploması, 1987 yılında Naval Postgradate School’dan Mühendislik Bilimleri Y.Lisans diploması almış olup, 2000 yılına kadar çeşitli gemi ve test istasyonlarında görev yapmıştır. Takiben özel sektörde elektronik ve savunma firmalarında çalışmıştır. 2008 yılında İTÜ Uzay Mühendisliği Doktora derecesi aldıktan sonra ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünde yarı zamanlı ders vermiş olup, 2011 yılında THK Üniversitesine katılmıştır. İlgi alanları gaz ve plazma dinamiği ve benzetimi, güneş hücreleri yoğunlaşma sistemleri, vakum tulumbaları ve elektromanyetik fırlatıcılardır.
Kısa Özgeçmiş
ODTÜ Makina Mühendisliği ve Fizik Bölümlerinden (çift anadal) lisans derecesini alan Tahsin Çağrı Şişman, yine aynı üniversiteden makina mühendisliği yüksek lisans ve fizik doktora derecelerini de almıştır. Doktorasında Prof. Dr. Bayram Tekin danışmanlığında D-boyutta Born-Infeld kütleçekim teorileri üzerine çalışmalar yapmıştır. Doktorasını takiben, Çankaya Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümünde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak bir öğretim yarıyılı boyunca görev almıştır. Ardından, THK Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölümüne öğretim üyesi olarak katılmıştır. Eylül 2013- Eylül 2014 tarihleri arasında doktora sonrası araştırmacı olarak Centro de Estudios Cientificos (CECs) Enstitüsünde araştırma faaliyetlerinde bulunmuştur. Yakın zamanlı araştırmalarında, ana ilgi alanı Einstein kütleçekiminin modifikasyonlarıdır. Bu bağlamda, yüksek mertebeden eğrilik terimleri içeren ve gravitona kütle kazandıran teoriler üzerinde çalışmalar yapmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Prof. Dr. Uğur Murat Leloğlu lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini, sırasıyla 1991, 1995 ve 2001 yıllarında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünden almıştır. 1991-2011 yılları arasında TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nde çeşitli araştırma projelerinde çalışmış ve 2004-2011 yılları arasında enstitü müdürlüğü görevinde bulunmuştur. BiLSAT, RASAT ve Göktürk-2 uydu projeleri ve çeşitli ekipman projeleri dışında, görüntü işleme ile ilgili projelere de katkı yapmıştır. 1997-1998 döneminde Fransa’da Ecole Nationale Superieure des Télécommunications’da burslu araştırmacı, 2001-2002 döneminde İngiltere’de Surrey University / SSTL’de TÜBİTAK UZAY adına takım lideri olarak çalışmıştır. 2013-2022 arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeodezi ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak uzaktan algılama alanında çalışmıştır. Mart 2022’de Türk Hava Kurumu Üniversitesi kadrosuna katılmıştır.
Kısa Özgeçmiş
Yüksek lisans ve doktora çalışmalarında ısıl/ mekanik işlemler sonucu mühendislik malzemelerde oluşan artık gerilmelerin X-ışını ve nötron demeti kırınımı teknikleri kullanarak tayini üzerine çalıştı. Bu ölçümlerin sonucunda elde edilebilecek üç boyutlu tensör veri kümelerinin, analizini kolaylaştırmak amacıyla, grafik ikonlarla temsil edilebilmelerini sağlayacak kavramsal araçlar üretti ve bilgisayar uygulamaları geliştirdi. Ortaya çıkan bilimsel görselleştirme araçları, örneğin, NASA İleri Katı Yakıt Roket Motorunun parçası olmak için tasarlanan HP9430 çelik alaşım silindir üzerindeki kaynak streslerinin analizini kolaylaştırmıştır. Doktora sonrası çalışmalarında ise, malzemelerin atomik özelliklerinin ötesinde nano-ölçütte kazandıkları yeni özelliklerini anlamak ve uygulamalar geliştirmek için nanoteknoloji sahasında çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar sırasında fotonik kristal uygulamaları, nano-yapılı polimer fiberler, spektrometrik elektronik burun tasarımı ve üretimi ve dünyada ilk kez çok uzun ve düzenli nano-tel dizileri üretmek gibi yüksek etkili çalışmalara imza atmıştır. Çalışmaları Neutron Research, Applied Physics Letters, Advanced Engineering Mechanics, Advanced Mechanics, Nano Letters, Nature Materials gibi uluslararası dergilerde yayınlanmıştır.
Eğitim:
Doktora: University of Cape Town Yüksek Lisans: University of Cape Town Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Kısa Özgeçmiş
Lisans: Hacettepe Üniversitesi – Mühendislik Fakültesi, Fizik Mühendisliği Bölümü;
Y. Lisans: Gazi Üniversitesi – Fen Bilimleri Enstitüsü, Fizik Anabilim Dalı
Doktora.: Gazi Üniversitesi – Fen Bilimleri Enstitüsü, Fizik Anabilim Dalı
Akademik Deneyimi:
TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME) Radyasyon Sıcaklığı ve Optik laboratuvarlarında stajyer araştırmacı olarak bulunmuştur. 2007-2014 yılları arasında Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nde öğretim üyesi araştırma laboratuvarı statüsündeki Spektroskopi Laboratuvarı’nın sorumlu araştırmacısı olarak çalışmalar yürütmüştür. TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) projelerinde araştırmacı olarak görev almıştır. Spectrochimica Acta A, Journal of Organometallic Chemistry, International Journal of Quantum Chemistry gibi dergilerde makaleleri yayınlanmıştır. SCI-Expanded üzerinden taranan bilimsel dergilerde hakemlik yapmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
2011 yılında Fatih Üniversitesi Matematik Bölümü’nden mezun olan Ali Uğur Sazaklıoğlu, Yüksek Lisans derecesini 2013 yılında yine bu üniversitedeki Matematik Anabilim Dalında bazı doğrusal ters problemlerin kararlılığı ve bu problemlerin sayısal çözümleri üzerine araştırmalar yaparak almıştır. Doktora derecesini, 2018 yılında İstanbul Üniversitesi'ndeki Matematik Anabilim Dalında bazı doğrusal olmayan ters problemlerin çözümlerinin varlık ve tekliği ile bu problemlerin sayısal çözümleri üzerine araştırmalar yaparak almıştır. 2015 yılının Eylül ayında Bölümümüze Öğretim Görevlisi olarak katılmış olup 2019 yılının Şubat ayından beri görevine Doktor Öğretim Üyesi olarak devam etmektedir.
Kısa Özgeçmiş
Lisans: 2005 Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme (İngilizce)
Y. Lisans:Tez Başlığı:2012 Hacettepe Üniversitesi, Pazarlama Müşteri Yaşam Boyu Değerinin Hesaplanmasına İlişkin Bir Yaklaşım – Havayolları Örneği
Doktora: Tez Başlığı: 2012 Hacettepe Üniversitesi, İşletme Kendini Gerçekleştirme Düzeyi ile Fiyat-Kalite Algısı Arasındaki İlişkiye Dair Bir Model
Kısa Özgeçmiş
1986-1994 yılları arasında petrol şirketlerinde gaz türbinlerinin bakım ve işletmesi konusunda makine mühendisi olarak çalışmıştır. 1996 yılında University of Strathclyde’dan termodinamik ve akışkanlar mekaniği alanında yüksek lisans diploması almış olup, 5 yıl kadar petrol şirketinde proje mühendisi olarak görev almıştır. 2000-2015 yılları arasında Benghazi University, Department of Mechanical Engineering’de öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Bu arada Almanya’da 2007-2010 yılları arasında doktora çalışmalarını sürdürmüştür. 2013-2015 yılları arasında aynı bölümde bölüm başkanlığı görevini yürütmüştür. 2015 yılında THK Üniversitesine katılmıştır. İlgi alanları, deneysel ve hesaplamalı ısı transferi, CFD, aerodinamik, kompleks kanat/gövde konfigürasyonlarının yüksek kaldırma akışları konusunda 3D RANS sayısal simulasyonları, yenilenebilir enerji, içten yanmalı motorlar ve gaz türbinleridir.
Doktora: University of Duisburg-Essen, Germany, Department of Mechanical and Process Engineering, 2010
Yüksek Lisans: University of Strathclyde, Glasgow, Scotland, U.K. , Mechanical Engineering Department, 1996
Lisans: Bright Star University of Technology Brega, Libya, Mechanical Engineering Department, 1986
Kısa Özgeçmiş
Ön Lisans: 2004-2007 Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret Önlisans Programı
Lisans: 2000 –2004 Kırıkkale Üniversitesi Makine Mühendisliği
Y. Lisans: 2004- 2007 Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Yüksek Lisans
Doktora: 2007-2014 Kara Harp Okulu Savunma Bilimleri Enstitüsü Savunma Yönetimi ABD. Savunma Yönetimi Doktorası
Araştırma Alanları :
1. “Eksenel Yük Altındaki Ortasında Delik Bulunan Kompozit Levhada Değişik Sıcaklıklarda Oluşan Gerilmelerin Deneysel Ve Sonlu Elemanlar Analizi İle İncelenmesi” Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi (2007)
2. “Stratejik Savunma Yönetimi Yeni Perspektifler / Yaklaşımlar” Kitabı Asimetrik Savaş ve Savunma Planlaması Prof.Dr.Taner ALTUNOK- Özkan YAVUZYILMAZ Bizim Büro Yayınları Nisan 2010 ANKARA Sayfa 115-142
3. “Türk Savunma Sanayiinde Teknoloji Tedarik Stratejilerine Yönelik Bir Model Önerisi” Kara Harp Okulu Savunma Bilimleri Enstitüsü Savunma Yönetimi Ana Bilim Dalı (2014)
Kısa Özgeçmiş
Dr. Reza Aghazadeh Batı Azerbeycanın Urmiye şehrinde (İran) doğdu. Lisans derecesini İran University of Science and Technology Makine Mühendisliği Bölümünden Şubat 2008’de, yüksek lisans ve doktorasını Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden, sırasıyla Eylül 2013 ve Eylül 2017’de almıştır. Yüksek lisans ve doktora araştırma konusu fonksiyonel derecelendirilmiş mikrokirişler ve mikroplakların modellemesi üzerinedir. 2008 yılında lisans tezi İran’daki İSME (İranian Society of Mechanical Engineers) tarafından yılın en iyi tezi seçilmiştir. Değişik araştırma projelerinde yapısal analiz, hesaplamalı mekanik, titreşim, kontrol sistemleri ve veri toplama sistemleri gibi farklı uzmanlık alanları üzerine görevler almıştır. Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde, 2015-2017 yılları arasında, Uçak Mühendisliği Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak görev almıştır ve 22 Aralık 2017 tarihinden Şubat 2021’e kadar, Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nde yardımcı doçent doktor olarak görev almıştır. Şubat 2021’den beri Uçak mühendisliği Bölümü’nde yardımcı doçent olarak görevine devam etmektedir.
Doktora: ODTÜ Makine Mühendisliği , 2017 Yüksek Lisans: ODTÜ Makine Mühendisliği, 2013 Lisans: İran University of Science and Technology Makine Mühendisliği, 2008
Kısa Özgeçmiş
Lisans: 2012-2017, Havacılık Yönetimi(İngilizce), Türk Hava Kurumu Üniversitesi
Lisans: 2015-2018, Lojistik Yönetimi (Çift Anadal), Türk Hava Kurumu Üniversitesi
Y. Lisans: 2017- 2020 , Sayısal Yöntemler- İşletme ABD, Anadolu Üniversitesi
Doktora: 2020-, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Havacılık Yönetimi Anabilim Dalı
Kısa Özgeçmiş
Pilot Öğretim Görevlisi Osman KOÇ, 1981 Ağrı doğumlu olup ilkokulu Aydın, ortaokulu Denizli’de tamamlamayı müteakip 1998 yılında İzmir Maltepe Askeri Lisesi ve 2002 yılında Hava Harp Okulu Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 2002-2004 yılları arası İzmir Çiğli 2’nci Ana Jet Üs K.lığı, 2004-2008 yılları arasında Kayseri 12’nci Hv.Ulş.Ana Üs K.lığında görev yapmıştır. 2008-2010 yılları arasında A.B.D. Kaliforniya Naval Post-Graduate School’da yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra 2010-2016 yılları arasında Ankara Hv.K.K.lığı Karargahı’nda proje subaylığı ve 2016-2020 yılları arasında ise Kayseri 12’nci Hv.Ulş.Ana Üs K.lığında Meydan Harekat Tabur K.lığı görevlerini icra etmiştir. 14 Ekim 2020 tarihi itibariyle Binbaşı rütbesi ile Hv.K.K.lığından emekli olarak ayrılan Pilot Öğretim Görevlisi Osman KOÇ evli ve iki çocuk babasıdır.